7 tips til facebookopslag/posts

Når vi søsætter vores kunders projekter, så giver vi altid et par råd omkring opslag til facebook. Meget ofte konkurerer du med dine følgeres tålmodighed, om det engagement de vælger at putte i dit opslag. Lær dine kunder at kende, ved at stille dig selv spørgsmål omkring, hvordan du selv bliver engageret i facebookopslag.

Hvad er det i dig, som udløser engagement og der opstår genuin lyst til at dele, kommentere eller synes godt om? Hvilke opslag stopper du rent faktisk op og går i dybden med. Genkend de følelsesmekanismer, der får dig selv til at blive engageret. Udnyt din viden og anvend den på dine egne opslag, men målrettet dine egne kunder.

Ofte går facebookopslag tabt i kedelige og nærmest meningsløse titler med tilhørende links eller billeder. Hav altid en målsætning om, hvad hver enkelt opslag skal opnå. Klik til hjemmeside, rækkevidde, tilmelding til nyhedsbrev, debatoplæg. Husk og mål på engagement, så du kan sammenligne med efterfølgende opslag og derved finde ud af, hvad som virker godt.

Husk på, at jo mere dine opslag kan blive delt, liket eller kommenteret, desto større rækkevidde opnår du.

1. Gør dit opslag personligt

Vælg at gøre din beskrivelse personlin, så opnår du, at dit opslag fremstår unikt, blandt mængden af ellers trivielle titler.

2. Fortæl historier

Mennesker og/eller kunder knytter sig til din virksomhed, hvis du fortæller en historie. Fortæl om en oplevelse. Eller fortæl om hvorfor du har valgt at dele et andet opslag – giv en begrundelse.

3. Overbevisende citater

Når du ikke føler dig inspireret til at dele eller skrive noget interessant – så benyt et overbevisende citat fra en artikel og brug det som beskrivelse til en begrundelse deling at netop denne artikel. Det ligger formentlig til højrebenet at finde et ud fra dit eget publikum.

4. Stil spørgsmål

Ved at stille spørgsmål, kan du gøre dit publikum nysgerrig. Hvadenten du selv har skrevet en artikel eller deler fra anden part.

5. Kort & præcis titel

6. Call-to-action

  • Klik på link
  • Læs mere
  • Giv en kommentar

7. Nummer reference

  • #4 er min favorit
  • Prøv #3 det virker
  • #5 er lige dig
  • Er rystet over #8